Eπιπλέον-10% Εκπτωση για Πληρωμή με Κάρτα

The Baby List! Λίστα εγκυμοσύνης - λίστα μωρού.

The Baby List by Bebe Maison

Μια «διαφορετική» λίστα για το μωρό. Σκοπός μας δεν είναι να σας φορτώσουμε περιττά πράγματα. Θέλουμε να μείνετε ευχαριστημένοι από τις αγορές σας.

Μάθατε ότι είστε έγκυος το πρώτο που θα πρέπει να αγοράσετε είναι ένα μουσικό μενταγιόν εγκυμοσύνης. Μπαμπάδες ακούστε είναι το τέλειο γλυκό δώρακι! Το μενταγιόν εγκυμοσύνης φοριέται χαμηλά, κοντά στην κοιλίτσα. Έτσι το μωράκι ακούει σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έναν απαλό ήχου ξυλoφώνου. Λένε ότι βοηθάει το μωράκι να πιάσει πιο εύκολα σωστή θέση για τη γέννα. Επίσης το μωράκι μας θα ακούει γλυκούς χαλαρωτικούς κόσμους καθώς το προετοιμάζουμε για τον έξω κόσμο.

 

Για το βρεφικό δωμάτιο!

Κρεβάτι κούνια (έως 3-4 ετών) ή Κρεβάτι Προεφηβικό που μετατρέπεται σε εφηβικό (έως 6-7 ετών)

Μειωτής κρεβατιού-Φωλίτσα. Αν επιλέξουμε να μην χρησιμοποιήσουμε λίκνο ή καλαθούνα και θέλουμε να βάλουμε το νεογέννητο από την αρχή στην κούνια του θα χρειαστούμε έναν μειωτή. Και ο λόγος είναι ο εξής: Κατά την διάρκεια την εγκυμοσύνης το μωράκι είναι στην κοιλίτσα της μανούλας του προστατευμένο, όταν με το καλό γεννηθεί το κρεβάτι θα είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος για αυτό το μικρό πλασματάκι. Με την φωλίτσα θα δημιουργήσουμε μια αίσθηση ασφάλειας. Παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την μανούλα στο κρεβάτι της για ασφαλές co-sleeping.

Στρώμα Προσοχή! το στρώματάκι πρέπει να είναι καλό. Πρέπει να είναι ποιοτικό γιατί παίζει σημαντικό ρόλο για την σπονδυλοδεσίας του μωρού μας.

Αναστρώμα (προστατευτικό για τα τσίσα)

Συρταριέρα (σιφονίερα) είναι το ίδιο πράγμα. Εάν έχετε χώρο στο δωμάτιο του μωρού, αας προτείνουμε να επιλέξετε μια ευρύχωρη συρταριέρα για να χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια.

Μαλακή αλλαξιέρα που τοποθετείται πάνω στην συρταριέρα ή σκληρή αλλαξιέρα που μπαίνει πάνω στα κάγκελα του κρεβατιού.

Ντουλάπα

Σετ προίκας μωρού το σετάκι (πάντα- πάπλωμα- κουνουπιέρα-σετ σεντόνια) που μπαίνει στο κρεβάτι και το ομορφαίνει. Προσοχή! Η πάντα πρέπει να δένει καλά από όλες τις πλευρές. Το πάπλωμα είναι κατάλληλο για χρήση άνω του έτους. Η κουνουπιέρα είναι απαραίτητη όταν δεν υπάρχουν σήτες.

Πλεξούδες Αντικαθιστά την πάντα.

Μαξιλάρι (μετά το πρώτο έτος)

Υπνοσφηνάκι - μαξιλάρι παλινδρόμησης - μαξιλάρι πλαγιοκεφαλίας (ύστερα από την υπόδειξη του παιδιάτρου μας)

Σετ σεντόνια κρεβατιού (με αυτά θα σκεπαστεί το μωράκι μας μετά το εξάμηνο. Οι διαστάσεις του είναι 110 * 140. Είναι πολύ μεγάλα για το νεογέννητο. Για τα νεογέννητα θα χρειαστούμε μικρότερα σεντόνια για λόγους ασφαλείας. (θα τα δούμε παρακάτω).

Κουβέρτα κρεβατιού  Ισχύει το ίδιο με το σετ σεντονιών.

 

Πάμε να διακοσμήσουμε το δωματιάκι μας … γιατί είπαμε έχουμε φωτογράφιση να κάνουμε

Φωτιστικό οροφής

Παιχνιδόκουτα

Χαλί Προσοχή! Το ιδανικό χαλί για το βρεφικό δωμάτιο είναι να είναι βαμβακερό και να πλένεται στο πλυντήριο.

Αυτοκόλλητα τοίχου ή ταπετσαρία τοίχου (ψηφίζουμε αυτοκόλλητα τοίχου) Οι τιμές είναι πολύ καλύτερες και μπαίνουν/ βγαίνουν ευκολότερα.

 

Και μερικά ακόμη...

Πολυθρονάκι

Γιρλάντες – σημαιάκια

Μαξιλάρια φιγούρας

Πανό τοίχου

Κρεμάστρα

Το πρώτο και το πιο απαραίτητο προϊόν που πρέπει να έχουμε μόλις γυρίσουμε από το μαιευτήριο.

 

 

Καλαθούνα με βάση ή Λίκνο.

Έξτρα στρώμα για την καλαθούνα ή το λίκνο. Δεν είναι πάντα απαραίτητο καθώς το λίκνο μας μπορεί να διαθέτει ήδη πολύ καλό στρώμα και να μην το χρειαζόμαστε. Σε περίπτωση που δανειστούμε ένα λίκνο ή καλαθούνα από φίλους, είναι απαραίτητο να αγοράσουμε ένα νέο στρωματάκι για το νέο μας μωράκι, για λόγους υγιεινής.

Σετ σεντόνια για την καλαθούνα ή το λίκνο

Κουβέρτα για την καλαθούνα ή το λίκνο

Υπνόσακος Ότι πιο ασφαλές για τους πρώτους μήνες

 

Διάφορα λευκά είδη. Ας ξεκινήσει το φροντιστήριο! Πάνες αγκαλιάς, λαβέτες και σελτεδάκια ποια είναι η χρήση τους?

Πάνες αγκαλιάς: Χασέ λεπτή σαν σεντόνι (για άνοιξη καλοκαίρι) Φανέλα (για φθινόπωρο χειμώνα) Είναι οι γνωστές πάνες που παλαιότερα φάσκιωναν τα παιδιά. Χρησιμοποιούνται για πολλές χρήσεις μέσα στη μέρα, ειδικά όταν παίρνουμε το μωρούλι μας αγκαλιά για να μην ακουμπάει πάνω στα ρούχα μας. Όταν έρχεται ένα επισκέπτης και θέλει να πάρει αγκαλίτσα το μωράκι μας καλό είναι να του δώσουμε μια πάνα. Τις χρησιμοποιούμε και σαν σεντονάκια. Μέχρι και σαν κάλυμμα θηλασμού.

Λαβέτες. Είναι αυτά τα μικρά πανάκια που μπαίνουν στον ώμο για να ρευτεί το μωράκι μας.

Σελτεδάκια Μικρά και μεγάλα! Πολύ χρήσιμα. Τα χρησιμοποιούμε όταν αλλάζουμε το μωράκι μας για να μην λερώσουμε από τα κακά, τα τσίσα και τις κρέμες. Παίρνουμε αρκετά καθώς τα πλένουμε συνέχεια. Χρησιμοποιούνται και στην καλαθούνα ή το λίκνο σε περίπτωση διαρροών από την πάνα για να μην καταστρέψουμε το στρωματάκι μας.

Μπουρνούζι τρίγωνο

Σετ Πετσέτες

 

 

Για την Βόλτα!

 

Καρότσι. Μεγάλος μπελάς για να το διαλέξουμε! Θα είναι σκέτο καρότσι? 2 σε 1 ή 3 σε 1? Θα έχει μεγάλες ρόδες? Να είναι ψηλό και μεγάλο ή να κλείνει εύκολα και να πιάνει λίγο χώρο?

Κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και έχει διαφορετικές ανάγκες.

Ξεκινάμε… Αν σας δώσουν πορτ μπεμπέ ή και κάθισμα αυτοκινήτου μπορείτε να πάτε σε σκέτο καρότσι ή σε 2 σε 1. Προσοχή Προσοχή! τα καθισματάκια αυτοκινήτου έχουν ημερομηνία λήξης . Πριν βάλετε το νεογέννητο σε ένα χρησιμοποιημένο κάθισμα αυτοκινήτου θα πρέπει να το ελέγξετε.

Σκέτο καρότσι - Θέλουμε να ξαπλώνει η πλάτη τέρμα κάτω και να είναι εγκεκριμένο για νεογέννητο. Καλό είναι να διαθέτει αντιστρέψιμο κάθισμα ώστε να μπορούμε να βλέπουμε το μωράκι στις βόλτες μας. Αγοράζουμε έτσι κάθισμα αυτοκινήτου που να συνδυάζει 2 ή 3 ηλιακά γκρουπ.

Καρότσι 2 σε 1 Καρότσι με πορτ μπεμπέ ή καρότσι με κάθισμα αυτοκινήτου (ανάλογα με τις ανάγκες μας).

Καρότσι 3 σε 1 το γνωστό Πολυκαρότσι. Τα παίρνουμε όλα μαζί και ξεμπερδεύουμε. Όλα τα πολυκαρότσια περιλαμβάνουν εκτός από το πορτμπεμπέ (καλαθούνα) και το αβγουλάκι το μικρό κάθισμα για το αυτοκίνητο) Κρατάμε στο νου μας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα χρόνο ή και πολύ λιγότερο ανάλογα την ανάπτυξη του παιδιού. Ρεαλιστικά περίπου 9-10 μήνες.

Αυτό που θα μείνει και αξίζει να εστιάσουμε την προσοχή μας είναι το καρότσι. Οπότε εδώ ανάλογα με το που μένετε, το μέγεθος του σπιτιού σας, το που θα αποθηκεύσετε το καρότσι σας, αν έχετε ήδη και άλλο παιδί, τον τρόπο ζωής σας και το ποιο μήνα περιμένουμε το μωράκι μας θα σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το κατάλληλο καρότσι.

Κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό που πρέπει να προσέξουμε είναι να χωράει στο πορτ μπαγκάζ μας. Ελάτε με το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ μας και θα το δοκιμάσουμε παρέα!

Αυτό ήταν το διαλέξαμε!

 Αξεσουάρ καροτσιού Σε περίπτωση που δεν περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του καροτσιού θα χρειαστούμε: κουνουπιέρα, νάιλον βροχής, ποτηροθήκη (must have αξεσουάρ), ομπρέλα (δεν τρελαινόμαστε), στρωματάκι για το καρότσι (δίνει χρώμα, βοηθά τους καλοκαιρινούς μήνες για να μην ιδρώνει το μικρούλι μας και δεν λερώνεται το καρότσι μας), οργανωτής καροτσιού, ποδόσακος,

Τσάντα αλλαξιέρα. Με διαφορά ψηφίζουμε σακίδιο πλάτης που προσαρμόζεται και επάνω στο καρότσι μας

Κάθισμα αυτοκινήτου Μικρό βρεφικό (αβγουλάκι) που κουμπώνει πάνω στον σκελετό του καροτσιού ή ένα που να συνδυάζει περισσότερες κατηγορίες και να το κρατήσουμε περισσότερο αλλά θα είναι μόνιμο στο αυτοκίνητο. Εμείς ψηφίζουμε 360 μοιρών! Μεγάλη ευκολία και ασφάλεια. Πριν επιλέξουμε βρεφικό καθισματάκι θα πρέπει να ελέγξουμε αν το αυτοκίνητο μας έχει σύστημα isofix ή όχι.

Καθρέπτης για το αυτοκίνητο Για να μπορούμε να ελέγχουμε το μικρούλι μας στο αυτοκίνητο. Εξυπηρετεί ιδιαίτερα όταν είναι μόνο ο ένας γονιός στο αυτοκίνητο.

Παιχνιδάκι γα το αυτοκίνητο Δεν είναι πλεονασμός. Κάποιες φορές είναι ο μόνος τρόπος μαζί με την γλυκιά φωνή της μαμάς για να ηρεμίσει το μωρό στο αυτοκίνητο. Και εσείς που δεν τραγουδάτε ετοιμαστείτε…

Baby On Board

 

Μάρσιπος

Μαλακός ή Σκληρός. Οι μαλακοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν από νεογέννητα ενώ σκληροί αυτοί με τα πιαστράκια μετά τους 2-3 μήνες.

 

Βρεφανάπτυξη

Η παρακάτω ενότητα είναι υποκειμενική. Οι νέες μανούλες είναι διαφορετικά ενημερωμένες από ήταν οι προηγούμενες γενιές και οι οδηγίες από τον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας αλλάζουν. Το θέμα της σίτισης διαφέρει από μωράκι σε μωράκι.

Μπιμπερό γυάλινα ή πλαστικά (στην Ελλάδα η τάση είναι στα γυάλινα).

Αν χρειαστείτε μπιμπερό προτιμήστε αυτά με το αντικολικό σύστημα με το σωληνάκι. Θα σας σώσουν.

Αν πάρουμε μπιμπερό θα χρειαστούμε βούρτσα για μπιμπερό, δοχείο για την αποθήκευση της σκόνης και αποστειρωτή

Πιθανότατα να χρειαστούμε Θερμαντήρα και Θερμός νερού

 

Πιπίλες- κλιπ πιπίλαςθήκη πιπίλας Αν φυσικά αποφασίσετε να δώσετε στο παιδάκι σας.

Κρίκοι οδοντοφυΐας-μασητικά Μετά τους 3 μήνες

Ενδοεπικοινωνία

Φωτάκι Νύκτας

Υγραντήρας (αν κριθεί απαραίτητο)

Βρεφοζυγός (αν σας δώσει την αντίστοιχη οδηγία ο παιδίατρος)

Θερμόμετρο σώματος

 

 

Για το μπανάκι του!

Μπανιέρα με βάση ή μπανιέρα αλλαξιέρα. Μετά την γέννα η νέα μανούλα δεν θα είναι πολύ άνετη να σκύβει, ας την ξεκουράσουμε.

Αντιολισθητική βάση για τα νεογέννητα σε περίπτωση που η μπανιέρα μας δεν διαθέτει ήδη.

Παιχνιδάκια για το μπάνιο Για να παίζετε εσείς και το μωράκι σας..

Βρεφικά καλλυντικά: Σαμπουάν - αφρόλουτρο, ενυδατική κρέμα σώματος, κρέμα για το σύγκαμα, λαδάκι.

Βούρτσα χτένα- απαραίτητο αξεσουάρ, όχι για τόσο για το χτένισμα αλλά βοηθά στην καταπολέμηση της νινίδας (κασίδας). Βουρτσίζουμε απαλά το κεφαλάκι του μωρού μας για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.

Θερμόμετρο μπάνιου

Ψαλιδάκι για τα νύχια – βασικότατο. Να είναι καλό και ασφαλές. Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και γρατζουνίζονται τα καημενούλικα.

Φυσιολογικός ορός

Αποφρακτήρας μύτης (συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πρώτα).

Φυσικό σφουγγάρι για το μπάνιο.

Αααααα! Και ένα καλαθάκι για τα καλλυντικά για να βάλουμε όλα τα παραπάνω.

 

Δαχτυλίδι μπάνιου (μετά το εξάμηνο).

Για toddlers.. γιογιό ή σκαλοπατάκι με κάθισμα για την τουαλέτα. SOS τα εκπαιδευτικά βρακάκια.

 

Βρεφικά ρουχαλάκια- εξοπλισμός!


Μια συμβουλή θα σας δώσουμε που το λένε όλοι. Μην πάρετε πολλά μικρά ρουχαλάκια δεν θα προλάβετε να τα φορέσετε. Αν βγει και μεγάλο το μωράκι μας μπορεί να πηδήξουμε κατευθείαν νούμερο.

Εσώρουχα

Παντελονάκια - Κολάν

Φορμάκια

Γαντάκια

Σκουφάκια

Σαλιάρες μικρές βαμβακερές για την αρχή

 

Για την μαμά!

Θα ήταν καλό η μαμά να προμηθευτεί εγκαίρως από το μαιευτήριο την λίστα με τα απαραίτητα. Κάθε μαιευτήριο δίνει διαφορετική λίστα. Για παράδειγμα κάποιες φορές ζητούν από την μανούλα να φέρει δικές της σερβιέτες λοχείας ενώ σε άλλες περιπτώσει τις προμηθεύουν οι ίδιοι.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Επιθέματα στήθους

Σουτιέν θηλασμού

Εσώρουχα σλιπ μιας χρήσης

  

Το θήλαστρο και τα αξεσουάρ του είναι μια αγορά που γίνεται συνήθως μετά την γέννα και ύστερα από την καθοδήγηση ενός σύμβουλου γαλουχίας.

Πολυθρόνα θηλασμού. Για το σπίτι σας σε περίπτωση που έχετε χώρο μια πολυθρόνα θηλασμού θα ξεκουράσει την νέα μανούλα και θα δώσει μια νότα ηρεμίας και χαλάρωσης στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Απαραίτητο βοήθημα και το μαξιλάρι θηλασμού. Κάποια μαξιλάρια θηλασμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν μαξιλάρια εγκυμοσύνης για να ξεκουράσουν την εγκυούλα μας όταν αρχίσει να βαραίνει.

 

Για την Ψυχαγωγία!

 

Ριλάξ Συνήθως μετά τους 2-3 μήνες

Πάρκο για να παίζει μετά τους 6 μήνες

Γυμναστήριο

Μουσικό παιχνιδάκι κρεβατιού

Μουσικός Προτζέκτορας

Πανάκι παρηγοριάς – Ντουντού

Παιδικές σκηνές

Ξύλινα

Kουνιστά ζωάκια

Και άλλα πολλά

 

Για την γιαγιάκα μας!

Παρκοκρέβατο

Στρώμα για παρκοκρέβατου σε διάφορες ποιότητες ανάλογα με την χρήση του.

 

Μετά το εξάμηνο:

Καρέκλα φαγητού Σταθερή για το σπίτι ή booster seat αποσπώμενο

Μπολ-κουταλάκι-εκπαιδευτικό ποτήρι

Πλαστικές σαλιάρες

Παγούρι με καλαμάκι (αργότερα)

Θερμός φαγητού

Προστατευτικά χώρου . Όταν ξεκινήσετε το μπουσούλημα θα ξεκινήσει και το baby proofing.