Οδηγός αγορών για Βρεφικό δωμάτιο

06/11/2018

Έλα παραδέξου το.. κρυφοκοίταξες για βρεφικά δωμάτια πριν ακόμη ανακαλύψεις ότι είσαι έγκυος!

Η δημιουργία του βρεφικού δωματίου είναι σίγουρα ένα από τα πιο ευχάριστα σημεία της εγκυμοσύνης.

Εμείς θα σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε το τέλειο καταφύγιο για το νεογέννητο σας. Είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι με εσάς.

Στόχος μας:

Να δημιουργήσουμε ένα άνετο και χαλαρωτικό περιβάλλον για εσάς και για το μωράκι σας, έτσι ώστε να γίνει η ζωή σας ευκολότερη.

Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε βρεφικά έπιπλα, από κορυφαία εργοστάσια στην Ευρώπη που θέτουν τις υψηλότερες προδιαγραφές. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όταν κοιμάται το μωράκι σας.

Χρήσιμες συμβουλές

1. Πώς θα διαλέξω το κρεβατάκι του μωρού; Κούνια με ροδάκια ή προεφηβικό κρεβάτι;

Έχει να κάνει με το μέγεθος του βρεφικό δωματίου.

Αν ο χώρος είναι περιορισμένος θα ήταν προτιμότερο να αγοράσετε ένα βρεφικό κρεβάτι - κούνια με ροδάκια. Οι ρόδες σας δίνουν την δυνατότητα να μετακινείτε το κρεβάτι όταν χρειάζεται.

Τα προεφηβικά κρεβάτια συμφέρουν καλύτερα στην τιμή καθώς το ίδιο κρεβάτι θα χρησιμοποιηθεί από βρέφος έως 7-8 ετών.

Βασικές διαφορές:

Τα προεφηβικά κρεβάτια έχουν σταθερά κάγκελα και δεν έχουν ρόδες. Το στρώμα τους μετατοπίζεται σε 2 ή σε 3 επίπεδα.

Τα βρεφικά κρεβάτια- κούνιες έχουν κάγκελο/α που ανεβοκατεβαίνουν και διαθέτουν ρόδες. Σε κάποια εκτός από το κάγκελο μετατοπίζεται και το στρώμα.

Μπορείτε να σχεδιάσετε την κάτοψη του δωματίου σε ένα χαρτί ή και να χρησιμοποιήσετε εφημερίδες ή να κολλήσετε ταινία στο πάτωμα στο σημείο που θα τοποθετηθούν τα βρεφικά έπιπλα. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσετε να μετρήσετε τον χώρο για να αποφύγετε την απογοήτευση αργότερα. Μπορείτε να κάνετε αρκετούς συνδυασμούς έτσι ώστε να δείτε τι σας βολεύει και τι σας αρέσει περισσότερο. Προσέξτε να υπάρχει αρκετός χώρος για να περπατήσετε μέσα στο δωμάτιο ή για να ανοίξετε τις πόρτες και τα συρτάρια.

2. Πώς θα διαλέξω στρώμα;

Η επιλογή του στρώματος είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε. Είναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε ένα καινούριο στρώμα και να μην χρησιμοποιήσετε κάποιο μεταχειρισμένο ( από συγγενείς ή φίλους) Μπορεί να μην φαίνεται αλλά ένα μεταχειρισμένο στρώμα δεν είναι υγιεινό και ανατομικό.

Όλα τα στρώματα μας είναι υποαλλεργικά και ανατομικά. Τα βασικά υλικά τους είναι ο κοκοφοίνικας , το λάτεξ και ο συνδυασμός τους. Η τελική επιλογή φυσικά έχει να κάνει και με τον προϋπολογισμό σας. Έχετε στο μυαλό σας ότι κάποια βρεφικά κρεβάτια θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο διάστημα, οπότε αξίζει να επενδύσετε σε ένα ποιο καλό στρωματάκι.

3. Η καλαθούνα χρειάζεται ή με καλύπτει μόνο το κρεβάτι;

Υπάρχουν 3 βασικοί λόγοι για να αγοράσετε μια καλαθούνα.

Ο πρώτος λόγος είναι για να μπορείτε να έχετε τους πρώτους μήνες κοντά στο κρεβάτι σας το μωράκι σας. Είναι πολύ πιο εύκολο και πρακτικό να έχετε δίπλα σας την καλαθούνα παρά ολόκληρο το κρεβάτι. Εξυπηρετεί πολύ και την μαμά όταν θηλάζει καθώς τα μωράκια πρέπει να τρώνε κάθε λίγες ώρες.

Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το μωράκι βρίσκεται σε ένα πολύ ζεστό και ασφαλές περιβάλλον, στην κοιλίτσα της μανούλας του. Θέλουμε η μετάβαση να γίνει ομαλά, πρώτα στην καλαθούνα που ο χώρος είναι πιο μικρός και το μωράκι θα νιώθει πιο προστατευμένο και μετά στο πιο μεγάλο κρεβάτι.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι η καλαθούνα είναι πιο υγιεινή σε σχέση με ένα πορτμπεμπέ καροτσιού καθώς διαθέτει ψάθινο πλέγμα που αναπνέει και επιτρέπει τον σωστό εξαερισμό την ώρα του ύπνου.

Σε περίπτωση που δανειστείτε μια καλαθούνα, απλώς αγοράστε ένα νέο στρωματάκι για να είστε σίγουροι για την υγιεινή του μωρού σας.

4. Με ποια σειρά θα επιλέξω τα βρεφικά έπιπλα;

Βρείτε πρώτα το κρεβατάκι που σας αρέσει. Συνδυάστε ασορτί συρταριέρα και ντουλάπα. Βάλτε μέσα στο δωμάτιο και μια πολυθρόνα θηλασμού. Στην πορεία διαλέξτε προίκα μωρού και διακοσμητικά. Υπάρχουν και τα ολοκληρωμένα βρεφικά δωματιάκια που σας προτείνουμε για να κάνουμε την ζωή σας ευκολότερη!

Προδιαγραφές

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια και ακολουθούμε τα αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας.

- Τα βρεφικά έπιπλα μας είναι πιστοποιημένα βάση των προτύπων EN 716-1 και ΕΝ 716-2.

- Οι πρώτες ύλες είναι υψηλής ποιότητας 100% οξιά και οι βαφές είναι μη τοξικές ώστε να είναι ακίνδυνα για τα παιδιά σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης No 285/16,07,98 & No 164/22,04,97

- Τα πλαϊνά κάγκελα ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες ασφαλείας για τα διάκενα.